TOUR SALE! Spar opp til 50% her

Sykkelhjul

Bikable tilbyr et bredt utvalg av sykkelhjul fra et bredt utvalg av flere kjente merker. Vi har de mest populære merkene som f.eks Fulcrum, Vision, Mavic, Shimano, Vittoria, Zipp, Token, DT Swiss  og Campagnolo. Det finnes sykkelhjul til både BMX, Citybike, Fixie, Landevei, Terreng, barne- og juniorsykler.


Uansett om du trenger billige sykkelhjul eller sykkelhjul som er av høyere kvalitet og har smarte funksjoner, har vi de riktige sykkelhjulene til deg og din sykkel i vårt store sortiment. Uansett prisklasse da vi har sykkelhjul til forskjellig pris i tillegg til at alle sykkelhjul av høy kvalitet.

Les mer

FAQ

1
Hvordan velger du riktig sykkelhjul?
For å velge riktig hjulsett, må du først ta hensyn til størrelsen på hjulene. Deretter må du sjekke hvilket bremsesystem du har, samt kassett og gir.
2
Hva er forskjellen mellom sykkelhjul og felger?
3
Hvorfor velge lettvektssykkelhjul?

Kjøp et nytt sykkelhjul


Kanskje har du opplevd at du har kommet til å kjøre for hardt opp en fortauskant eller i et krasj ha slått hjulet skjevt. Hvis skaden ikke er så ille, kan du kanskje prøve å rette opp hjulet selv med nippelnøkkel med hjelp av denne guiden om hvordan du retter opp sykkelhjulet på sykkelen din.

Hvis skaden er for ille eller om du tidligere hadde drømt om noen lettere nye sykkelhjul som er sterkere eller mer fargerike, kan du selvfølgelig kjøpe helt nye hjul som passer akkurat din sykkel. Bruk filtrene innenfor hver kategori og du vil finne et hjul som passer både sykkelen og dine behov.
 

Hvilket sykkelhjul skal jeg velge?


Det kan være vanskelig i det store utvalget av sykkelhjul å finne akkurat det sykkelhjulet du ønsker og som passer til din sykkel. Noen sykkelhjul er gode for terrengsykler, noen er gode for bysykler, andre er gode for MTB eller på en racersykkel – og igjen, noen hjul er mer aerodynamiske enn andre. Derfor kan du ha nytte av å lese denne veiledningen om "hvilke sykkelhjul passer til din sykkel" og få en oversikt over de ulike typene felger og hjul.
 

Det viktigste er å huske på å velge riktig sett hjul med riktig størrelsen. Deretter må du sjekke hvilket bremsesystem du har, samt kassett og gir.

 

Forskjellen mellom hjul og felger


Felgen er den ytterste ringen, som også er den som holder dekk og slange. Ventilen går gjennom et hull i felgen, som holdes sammen av alle eikene, som er de små metallpinnene som jobber sammen for å holde felgen stabil og rund. På navet er det festet eiker, som fungerer som en kobling for alle eikene hele veien rundt. Inne i navet kan det være gir hvis det er en sykkel med innvendige gir. Ellers er det vanligvis kulelager og bolt med muttere eller hurtigutløser for å feste den til sykkelen. Alt dette til sammen kalles et sykkelhjul.

 

Lettvektssykkelhjul


Noen ønsker å oppgradere og kjøpe lettere hjul til sportssykkelen sin slik at de kan prestere litt bedre. All vekten på hele sykkelhjulet er det som kalles rullevekt, og den blir tyngre jo raskere hjulet roterer. Så har du dekk, slanger eller et hjul som veier mye, er rullevekten høy. Det er også stedet hvor du kan få mest mulig hjelp til å redusere vekten på sykkelen – for de billigste pengene. Derfor ser du også mye karbonfelger og lette aluminiumsfelger til både forhjul og bakhjul i utvalget vårt fra merker som bl.a. Shimano.

 

Landeveishjul


Å investere i et par gode hjul til landeveissykkelen din er en av de beste oppgraderingene du kan gjøre. Når du kjøper en ny landeveissykkel, leveres den ofte med billigere hjul, slik at produsentene kan holde salgsprisen nede. Et nytt sett med hjul kan gi deg fordeler og gjøre deg raskere på landeveissykkelen. Før du kjøper et nytt par hjul, må du vurdere hvilke behov du har for din type sykling. Deretter må du bestemme deg for hvilken felghøyde du ønsker, vekt og hvor mye du er villig til å betale for de nye hjulene.
 

Når det gjelder landeveishjul, ligger fokuset på profilen på hjulene. Det finnes tre ulike profiler å velge mellom:
 

  • Høyprofilhjul: har en høyere profil som gjør dem mer aerodynamiske. Dette reduserer luftmotstanden når du sykler på flate veier uten store stigninger.
     

  • Lavprofilhjul : har en lavere profil og fokuserer på å være så lette som mulig. Disse hjulene er et populært valg når du sykler i bratte bakker, for eksempel opp og ned fjell, der vekten er avgjørende for ytelsen.
     

  • Disch-hjul: Dette er et heldekket hjul som hovedsakelig brukes til banesykling eller triatlon.
     

I tillegg til hjulets profil er det også viktig å ta hensyn til hvilket materiale hjulet er laget av. De vanligste materialene er aluminium og karbonfiber. Aluminiumsfelger er enklere å produsere og derfor billigere enn karbonfiberfelger. Karbonfiberhjul er stivere og lettere enn aluminium. Et lett og stivt sykkelhjul gir bedre akselerasjon og er lettere å styre. Standardvekten for et landeveishjulsett er 1100-1800 gram. Det finnes selvfølgelig også tyngre og lettere sykkelhjul. I tillegg til materialet har dyrere sykkelhjul ofte bedre nav, lagre, eiker og eikernippler som gir hjulet bedre ytelse.

 

Terrenghjul


Når du skal investere i et par nye sykkelhjul til terrengsykkelen din, er det viktig å ta hensyn til en rekke parametere. Hjulene på en terrengsykkel må tåle de harde slagene og ujevnhetene som kan oppstå når du sykler i ulendt terreng. I likhet med landeveishjul er terrengsykkelhjul laget av både aluminium og karbonfiber. De vanligste hjulstørrelsene for terrengsykler er 26", 27,5" og 29" med ulike akselstandarder. Avhengig av hvilken type terrengsykling du driver med, er det forskjellige ting du bør tenke på når du velger sykkelhjul.
 

Cross Country (XC): Dette er den vanligste typen terrengsykling. Når du først og fremst vil sykle fort på ulikt underlag, som bredere skogsveier, grusveier og en og annen sti, kan du med fordel bruke litt smalere hjul fordi de veier mindre. 29-tommers hjul er en vanlig størrelse på en XC-terrengsykkel. Den innvendige bredden på felgen er ofte 19-25 mm, og dekkene er vanligvis 1,9-2,3 tommer brede. Fordelene er at du kan kjøre med høyere dekktrykk og har lavere rullemotstand.
 

Stisykling/trail: Når du ønsker å sykle på mer utfordrende stier og sykle opp, ned og over steiner og røtter, er en terrengsykkel designet for stisykling sannsynligvis riktig for deg. Hjulene på denne sykkelen må være litt bredere enn på en XC-sykkel, da det gir mer stabilitet og kontroll, noe som er nødvendig i ulendt terreng. 29" og 27,5" med en indre felgbredde på rundt 25 mm er vanlig for disse hjulene. 29"-hjul er raskere, mens 27,5" er lettere å svinge, noe som er en fordel hvis du vil sykle lettere nedoverbakker.
 

Enduro/Downhill: Enduro og Downhill handler om å komme seg nedover fjellet så fort som mulig. Terrenget er svært utfordrende og teknisk med mange hindringer som steiner, røtter og hopp. Sykkelen og hjulene må være konstruert for å tåle virkelig tøffe forhold. For denne typen MTB-sykling må hjulene være bredere enn i andre disipliner, ofte med en innvendig bredde på ca. 30 mm. I Enduro er 29" og 27,5" vanlig, mens Downhill varierer fra 26" til 29" avhengig av hva du foretrekker.
 

Standardfelger eller Tubeless-ready?


Avhengig av hvilken type terrengsykling du driver med, kan det være lurt å vurdere om du vil ha en slangeløs felg eller en standardfelg med slange.


En standardfelg kan kalles den klassiske versjonen der du kjører en slange og felgbånd inne i dekket. Lufttrykket er ofte litt høyere i et slangeløst hjul.


Stadig flere terrengsyklister velger å sykle tubeless, dvs. uten slange i dekket. For å kunne sykle tubeless trenger du et hjulsett som er forberedt for tubeless. Fordelen med å kjøre tubeless er at du ikke trenger noen slange. Du kan kjøre med lavere dekktrykk, noe som gir bedre grep og komfort i ulendt terreng. Ved en mindre punktering tetter den slangeløse væsken også små hull, slik at du kan fortsette å sykle.


 

Har du problemer eller spørsmål om hvilket hjul du skal velge, eller trenger du råd og hjelp med andre produkter eller bytte av produkter, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss pr telefon, chat eller e-post. Vi er klare til å hjelpe deg med alle de spørsmål du måtte ha. Har vi ikke det du ser etter på lager, er du også velkommen til å ta kontakt med oss.